Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2009.11.29. 23:41 petersen

48 órás napok

    Ülök, bámulom a monitort, a wordben üres lapon villogó kurzort. El kellene kezdeni, leírni valahogy, de nem jönnek a szavak, jöhetne Múzsa, beszállhatna az ablakon – ki is nyitnám neki – csókolhatna homlokon, cupp, és beindulnék 90 szó/perccel, pillanatok alatt megtöltve több terra bájtnyi tárhelyet.

Egy hete jártam erre, többnek tűnik sokkal, vagy csak a napok lettek hosszabbak ki tudja, beállt valamiféle sarkköri fél éves nappal és Einsteinnek is igaza volt, görbült a tér és az idő, bekk tu dö fjúcsőr.
Na persze ennyire nem vészes, egyszerűen csak több felé kellett lennem, és ez okozta az ékszíjcsúszást agyilag nálam, fejemben. Lám, már össze szavakat a keverem is.
(itt rövid szünet, iszom egy kólát, Red bullt (családi kiszerelésben), hideg zuhany, lótusz-ülés, hüvelykujjam a mutatóujjamon, kilégzés-belégzés……. már sokkal jobb)
 
Szóval….
 
Kedves Gyerekek!
 
Ezen a héten nem történt semmi. Na, jó ez így nem egészen igaz. Ugyan is próbából felraktam, a kipufogókat, mert még nem volt módom az egyedi tartókat kipróbálni. Talán egy kicsit feljebb áll a dob vége mint eredetileg, de nem vészes szerintem.
 
A dob maga viszont elég gyatrán néz ki. Hiába kentem át jó féle Turtle wax króm tisztítóval, annyit ért neki, mint vak lónak a napszemüveg. Sötétben, hátulról és messziről nézve egész jó, azonban aki fényes nappal közelebb merészkedik, már láthatja mi a gond:
 
Megette az idő vas foga, fene az étvágyát. Természetesen nem követem el azt az emberiség elleni bűntettet, hogy fogom a kályhacső-ezüstöt és befújom. Esetleg még hőálló matt feketére gondoltam, de az meg túl komor, nekem legalább is. Marad hát az újra krómozás. Összeszedem a kipufogó végeket, és majd valamikor elszállítmányozom azokkal együtt Táborfalvára. A blokkhoz vettem hőálló tömítő pasztát, azzal összerakom, ha megint szép fényes lesz. Előtte le kell vágni a furulya-összetartó csavart, kifúrni a dob végének a tartó csavar furatokat és kész is.
Az oldal-támasz viszont felejtős. Nem tetszik, ahogy kikandikál oldalt. A tartója marad a vázon, azt már nem vágom le, így porszóratás után, a támasz viszont megy. Ha valaki igényt tart rá esetleg, szívesen elküldöm neki ingyen és bérmentve. Eredeti oldal-támasz Jawa 350/634 –hez, homok- és porszóratva, fényes fekete színben. Mint a gyári. Lehet postban elsőzni bátran!
Hogy mi jöhet még? A listát ismerik. Most viszont kis szünet következik, aminek több oka is van. Az egyik, hogy úgy néz ki – kopp-kopp – sikerül garázst bérelnem. Így hát 2 pincerész komplett lomja, az autó tartozékai és a motor – és alkatrészei - hamarosan költöznek, legalább is nagyon remélem. Aztán: Zuzu műszakis lesz hamarosan, fel kell lassan készítenem. Semmi különös, féktárcsa csere, fékdob szabályozás, egy-két apróság, és mivel karcolja a 70.000 kilométert, olajcsere az összes szűrővel. Ez is idő nyilván, még ha nem is vesz napokat igénybe. És jöjjön még egy bűvös szó, ami most a legtöbb időt igényli: vizsgaidőszak.
Természetesen amint fejlemény adódik, jelentkezem. A feladat adott, a mű szépen készül. A szünet után visszajövünk, ne menjenek sehova!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: jawa kipufogó váz


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr401560684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása