Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2009.03.08. 11:51 petersen

Jawasaki

   Korábban említettem a Belsőséget, ahol igazán azokat a posztokat szeretem, amiben sok-sok kép van. Olyan ez, mint az erotikus magazin: a képek magukért beszélnek, nem is kell a szöveg, az csak akadályozza a vizuál anyag agyba áramlását.

   Így hát, az erotomán olvasók kedvéért, jöjjön a lényeg, a vizuális orgazmus, ha nem akarják, innen már nem is kell scrollozni lefelé, nem lesz több kép.

 
A megvétel óta, talán most látni először, hogy milyen is lesz az összkép. Ha gondolják, nyomtassák ki a képet, rajzoljanak rá dobot és sárvédőt, egy lámpát és alacsonyabb kormány, és kész is. Így leírva gyorsan megy, azonban van még mit alakítani.
A tankot a neten vadásztam, alig volt több 2000 forintnál. A hülyének is, szokták mondani, hát még nekem. A tanksapkának nincsen kulcsa ugyan, de van ügyes szaki a környéken, aki majd megoldja okosba’. Szerencsére nem kellett átalakítani, a vázon egy kis hegesztés – már megint – illetve az ülés lapját kellet rövidebbre vágni, és fent is volt. Mivel azonban hosszabb, mint az eredeti, elől a kormánytartó csavar beleér a tank szélébe, így ott is alakítani kell egy kicsit. Olyan ez a motor, mint a mesebeli sárkány, aminek egy fejét levágva, három másik nő ki. Egy problémát megoldok, van helyette három másik…
A jövő héten megérkezik a láncvédő is, ami egy Balkanról jött le. Azt kell már csak kicsit átszabni, és felrakni. Ha az is megvan, akkor lehet mindent szétszedni, a kerekekből kivágni a küllőket, kiszedni a blokkot, stb, stb. Időközben pedig szétszedtem a porlasztót, és beáztattam brigéciolba. Az jól elvan egy darabig, közben rendesen leszabom az üléslap szélét, és csoportosítom a tisztításra váró alkatrészeket.
Két pakkot fogok összerakni. Egyik a kézimunkás – ha már erotikus magazint emlegettem – drótkorongozós, beáztatós, sikálós, másik a nagyobb darabos, aminek homok kell. Bár nem készítettem ütemtervet (nem hajt a tatár), azonban nagyon remélem, hogy áprilisra sikerül a szinterezett alkatrészekkel elkezdenem az összeszerelést. Ehhez kapcsolódva lehet összeírni a millió fajta csavart, amire majd szükség lesz. Szerencsére barkácsáruház van a városban – a P betűs is, nem csak Obi Van Kenobi – így felelevenítem a kapcsolatomat az eladókkal, régebben úgy is előre köszöntek.
Esetleg veszek egy kisebb csavarüzemet. Ki tudja, jól jöhet az még a válság után.

Szólj hozzá!

Címkék: jawa váz


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr14989008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása