Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2010.03.12. 21:12 petersen

Csomagot kaptam lájf

  Még meg sem száradtak a legutóbbi postom utolsó szavainak bitjei az blog.hu szerverén, máris csengetett a postás. Egyszer csengetett, viszont kétszer jött, egymás utáni napokon. Az első csomagban a bowdenek voltak, a kilométer-óra spirállal, csavarokkal és a szénkefe tartóval együtt.

Madzagok

 
A szénkefe tartót nem csavarral, hanem szegecsekkel rögzítettem a helyére. Tartottam attól, hogy amennyiben csavarozom, akkor – bármennyire is húzom azt meg – az anya elszabadulhat és rendet rak a dinamó háza táján. Ez esetben biztosan beledőlnék a fakardomba, úgyhogy maradt a szegecs. Ez gyorsan meg is volt, a dinamó készen állt a beszerelésre. (UPDATE: a dinamó a helyére került, és amikor az egyik tartócsavart meghúztam, a feje szép ívben lepattant. Újabb tétel a véget nem érő listán)
Már kötöző nélkül
 
A másnapos csomagban a kormánymarkolatok, karok, és kapcsolók érkeztek meg használt, de jó állapotban, viszonylag tisztán. Egy kis felüdítő szappanos-párna fürdő természetesen jól jött, a régi fény előcsalogatásához.
Így utólag belegondolva szerencsém volt, ugyanis egy apró, de jelentős lépést kihagytam a kormány alkatrészeinek beszerzésekor. Nevezetesen, hogy a tavaly októberben a börzén vett kormánycsutkák valamint a kezelőszervek passzoljanak egymáshoz. Még mielőtt mindenki tövig rágná a körmét, elárulom: a kormány 22 mm átmérőjű, amire passzoltak az Mz karok. Egy kis köszörüléssel és csiszolással el kellett ugyan tüntetni a régi műanyag festékréteget, a plasztikázás után azonban már illettek egymáshoz. Dekoratív kiegészítő gyanánt, készíttetek Ervinnel alumínium végeket, és teljes lesz az összkép.
 Majrévas
 
Múltkor jól elkiabáltam, hogy itt a tavasz, gyorsan le is hűlt a levegő és leesett egy kis hó, biztos ami biztos alapon. A motor átköltöztetés emiatt csúszik egy kicsit, azonban gyakorlati akadálya már nincs a tologálásnak.
Addig is irány Ervin, meg a hegesztős ember, mert azt még mindig nem intéztem el.

3 komment

Címkék: jawa


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr521835395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baowah · http://baowah.blog.hu 2010.03.14. 09:35:44

most mar csak azt kell megoldanod, hogy a vaz es a gyari futomu ne benazzon alattad. sajnos egyiknel sem gondoltak eredetileg a cafe racerekre.

amugy mit szolnal, ha kiraknam neha a TB-re kulsosegkent a blogposztokat? egy hatulutoje van, sosem szabad abbahagyni a szerelest.

petersen 2010.03.14. 09:50:08

@baowah: valóban, erre én is kíváncsi leszek, bár a kormányon kívül más nem változott. nyilván a virsli gumik sem a legstabilabbak

előre is megköszönöm, ha kiteszed! szerelni való még úgy is akad bőven, ha időm engedi akkor mindig írok
süti beállítások módosítása