Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2010.02.01. 12:41 petersen

Mantis religiosa

 

Gyorsan eltelt ez hét, és ha apródonként is, de sikerült haladnom. A sok összegyűlt aprósággal jól el lehet szórakozni. Alkatrészek kutatása és rendelése a neten, a garázsban eddig egy kupacban heverő alkatrészek szétválogatása, mind-mind jó elfoglaltságot jelentett. Na meg persze voltam megint Ervinnél (ki hinné), hiába jó esztergályos nélkül a motorépítő félkarú óriás.

   Tavaly ősszel vettem egy pár kormánycsutkát a szolnoki börzén, és most jött el az ideje a beépítésüknek. Talán leírtam, hogy a villaszárakra gondoltam felrögzíteni, csak mindeddig egy szűkítő persely hiányzott a belsejükből. „Minden megoldható, csak cső legyen hozzá” szólt mindenható esztergályosom, és elkezdett a műhelyben kutatni a megfelelő vasdarab után. Kis idő sem telt bele, és a Titanic megmaradt tatja, valamint egy kibelezett Tigris tank mögött, közvetlenül az Eiffel torony szegecsei alatt meglett a kérdéses csődarab. Ebből készítette el a perselyeket, amiket két nap múlva át is vehettem. Már csak be kellett hosszirányba vágni mindkettőt egy vékony flex koronggal, hogy legyen hova összemennie, amikor a kormányrögzítő-csavart meghúzom.
Szűkebb keresztmetszet
 
   Ez tehát kész, lehet felszerelni. Kicsit mókás volt a szűk pincében ide-oda mozgatni a motort, de csak összejött. A villaszár még nincs meghúzva - így kicsit mozog a kormány - a lényeg azonban kézzel fogható, szó szerint. A végeredményt látva, a címben szereplő rovar ugrott be elsőnek.
Ájtatos manó
 
   Nagyjából szimmetrikusan beállítottam, majd ki is próbáltam. Régen ültem a motoron, épp itt volt az ideje, és nem volt csalódás az első ülés-próba. A magam 182 centiméterével nem vagyok alacsony, ennek ellenére – vagy éppen ezért – nem volt kényelmetlen a nyeregben. A kormány simán elérhető és nem kell nyújtózkodnom sem, a lábtartó majdani helye pedig kényelmes pozitúrát sejtet. Nyilván majd a finombeállításnál minden a helyén lesz, elsőre azonban nem rossz.
  Ma megérkeztek az E-Motorpartstól a korábban rendelt cuccok: seeger gyűrűk a kerekekhez és a kuplung automatához, kipufogó tömítés és krómozott vég a dobra.
Hasznos holmi
 
  Tovább is van, mondom még: Ervinnél hagytam egy rúd alumíniumot egy tüte tervrajz társaságában, elméletileg a hét végén készen lesz az is, lesz majd mit polírozni Vasárnap börze, az előrejelzés szerint kicsit borult és igen hideg idő lesz. Nem baj, majd befogok egy-két rénszarvast a szánba, mostanában úgy is itt legelésznek a környéken. Lappföldön állítólag túl meleg van…

 

2 komment

Címkék: jawa kipufogó váz


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr401719326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szolnokitomi 2010.02.07. 19:17:24

Szia!
Beszéltünk ma a festő srácról meg az előző bejegyzésben is kérdezted, csak mostanában ritkán jártam erre, szóval: Hajdú Gábor 70 389 2223 de a Rácz Pisti is ismeri majdem egy utcában laknak. Üdv

petersen 2010.02.07. 19:53:19

@szolnokitomi: köszönöm, majd keresem. A héten úgy is megyek Pistihez.
süti beállítások módosítása