Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2009.04.18. 21:32 petersen

After

   Van ugye a ki műhely, ahol eddig szereltem. Azaz csak volt, ki kellett pakolnom, mivel más funkciót kapott a helyiség. Így most a motor alkatrészei a házunkban, két pincében vannak letéve, kissé megnehezítve az egész projektet. Most pedig még szűkösebb a hely, mivel visszahoztam szinterezésből a vázat, valamint a többi leadott alkatrészt. (Egy urban-legend szerint, volt olyan szaki, aki helyszűke miatt, a lakásának nagyszobájában generálozta az ezeröcsi motorját.) Zoli tisztességes munkát végzett, öröm volt látni a sok felni, motoralkatrész, és kovácsoltvas kerítés elem között a saját motorom alkatrészeit (ha valaki jó szinterezőt keres, megadom a pontos címet).

 

A henger matt fekete lett, és 600 °C –t bír. Még nincs is kiégetve rendesen, mivel a szinterezés 180-190 fokon történik, a blokk pedig ennél melegebb üzem közben. A végleges „állagát” majd bejáratás után éri el.
 
Amíg a porfestés készült, sikerült egy-két dolgot elintéznem. Az alumínium alkatrészek üveggyöngyözést kaptak – ez hasonló, mint a homokfújás, csak apró üvegszemcsékkel tisztítják meg a felületet -, így visszakapták eredeti fényüket.
 
A Vaterán felleltem egy pár használható - bár terészetesen felújítandó - hátsó lengéscsillapítót és vettem kuplungláncot is, méghozzá eredetit, klasszikus zsírpapíros csomagolásban, erős 2500 forintért.
 
A blokkot elkezdtem tisztogatni, nagyjából egy hete pedig leadtam egy ismerős ismerősének a nikkelezendő alkatrészeket. Ha azok is készen vannak, jöhet a Lego összeszerelése.
Kéne egy garázs…

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr511073305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mark94 2009.04.21. 19:55:30

Üdv!
szép változások lettek a hengeren a hengerfejen és több alkatrészen is! Gratula hozzá!
nagyon teccik mien lelkesen csinálod a jószágot :D szeretném veled felvenni a kapcsolatot mert van hozzád pár azaz sok kérdésem mivel te erős motorszerelő vagy amilyen egyszerűen szétszedted atomjaira a gépet! kérlek adj egy aktív e-mail címet vagy 1 msn címet! mert én is javítgatok egy ugyanilyen jawa-t és így lenne sok kérdésem hozzád!
az e-mail vagy msn címet kérek erre a címre küld el: boclaj@hotmail.com
süti beállítások módosítása