Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2009.06.24. 22:19 petersen

Még egy motor, ajándékba

 

Egy-két évvel ez előtt tűnt fel a dolog először. Tőlem idősebnek tűnő emberek köszöntek előre jó napot kívánva, érettségi vizsgáról vihogva távozó fiatalok csókolomoztak le, és lassan majd a buszon is átadják a helyet a terhes kismamák: bácsi tessék leülni. Ennyire talán még nem vész a helyzet, azonban tény: én sem leszek fiatalabb.
Hogy ebben biztos legyek – bár nem zavar a korom, akár csak a kéményseprőt – kis családom, rokonok, barátok kedves szavak kíséretében emlékeztetnek minden évben. Így volt ez most hétvégén is, a születésnapomon. Volt süti, ajándék, kedves szavak, tortából kiugró lányok, finom ételek jó társaság.
A számtalan sok jóból most kiemelnék egyet, amit egy kedves kollégámtól kaptam:
 
Instant get, mondanám élből, ha nem én kaptam volna.
 
Jawa 350 automatic, 1966.
 
1:18 méretarányú, a váz maga fém, a többi alkatrésze műanyag.
 
Összerakott maketthez képest szép kidolgozású, elég aprólékos, mind részleteiben, mind festésében.
 
 
A cseh Abrex cég gyártmánya. A honlapukon megtalálható sok féle jármű, különböző korokból, több féle méretarányban. Természetesen van külön Jawa kategória is, ahol megtaláljuk az ifjú cseh motoros, Lukas Pesek mását is. Érdemes szétnézni.
Szóval két motorom van, ez egyik gyönyörű, vadonatúj, össze van rakva – igaz derékban kicsit szűk -, a másik 1:1 méretarányú, atomjaira van szedve és egyelőre egy nagy makett. Két szék között, a földön ülök.

Szólj hozzá!

Címkék: matchbox jawa


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr601206461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása