Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2011.11.01. 18:52 petersen

Uni Trak

A porlasztó leszerelése, tisztítása és visszarakása közben vetettem egy pillantást az Uni Trak gátlójára is. Használat közben nem találtam hibáját. A lengőkar nem lógott, menet közben nem kóválygott a motor fara, terheléstől nem ült le így joggal gondolhattam, hogy rendben van. Kiszerelni viszont nem lehet, csak ha a légszűrőház is lent van, így adta magát a most vagy soha helyzet. A korábban letöltött szerelési útmutató most is igazán jól jött, így nem kellett agyalni a szerelés menetén.

Nagyvonalakban

 
Felül kiszereltem a csavarjait, majd alul a két tartót kiszedve kijött az egész gátló, a maga csodás valójában, tizensokév megkövesedett sarával együtt.
 
Ahhoz képest nem is rossz
 
A gátlóról alulról kell leszerelni a rugót rögzítő lapot, ami után lejött a rugótányér és a rugó. A gázos lengéscsillapító jó, egyedül az ütköző gumi egy része tűnt el a végtelen hipertérben.
 
A lengéscsillapító keménységét négy fokozatban lehet állítani...
 
 
az alsó felfogatási pontnál lévő kis fogaskerékkel...
 
 
amit egy kis gumiharang véd. Más nem lévén kátrányoldóval kínáltam meg, ami nem is volt baj, mert így biztosan lejött minden kosz. Összerakni könnyebb volt, a rugót kicsit összenyomva félig a helyére csúszott a rögzítő tárcsa, ami pár finom kalapácsütésre a helyére ugrott.
 
Tiszta, és jó
 
A visszaszerelés már könnyebben ment. Minden csavart és tengelyt alaposan bezsíroztam, így várhatóan a következő tizensokév is probléma mentesen fog eltelni.
Jöhetnek a kerekek.

Szólj hozzá!

Címkék: kawasaki


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr493345635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása