Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2012.03.30. 11:24 petersen

Vape

Egy korábbi blog bejegyzésben olvashattak Laciról és az ő motorjáról. Laci nagyjából akkor kezdett a felújításnak, amikor én. Szuper kis gépet rakott össze, a gyújtással azonban voltak gondjai, így neki állt VAPE gyújtást keresni. Tiger1342 volt olyan kedves és segített, így most átnyújtom neki a hónap kommentelője díjat!
Laci beszerelte az új gyújtást, amiről küldött képet és szöveget. Íme:
 
"Legutóbb ott lett vége a történetnek, hogy műszaki van, töltés nincs. A gumik állapota jó de az elöregedett Mitas köpenyek csúsznak, mintha lónyálon mennék. Kormánycsapágy rázós útszakasz után szorul.
Feladatok adottak voltak "csak" meg kell oldani őket. A blogodon jött a segítség vape ügyben. Tiger1342 linkelte a powerdynamo oldalát ahonnan "egy kisebb afrikai ország éves össztermékének megfelelő zsetonért" megrendeltem a király anyagot! Mindeközben a gumikeresés is folyamatban volt. Több kereskedés és az internetnek hála kikristályosodott a megfelelő gumi márkája és típusa. Heidenau márkájú közepesen lágy köpeny lett kiválasztva hagyományos mintázattal. Ezek történtek a múlt héten meg jó sok motorozás aksitöltet távolságokra. Most kedden jött meg a gumi amit az autó nyári gumi garnitúrájával egyetemben elvittem mesterhez és kicseréltettem őket. Még aznap jött az e-mail, hogy a vape is megérkezik. Hurááááá! Nem tudtam mit kezdjek magammal a várakozás ideje alatt, de du. 6 kor megérkezett a futár a kinccsel. Éjszakai szerelés várt rám, csavar-rögzítő gél, szerszámkészlet, motor előkészít. Kávézás és mehet a munka. Simán ment minden szépen lassan kerültek helyükre a különböző alkatrészek. Mikor minden a helyére került akkor jött a meglévő és az új rendszer közösítése. Remegő kézzel adom rá a gyújtást, relé kattan, visszajelzők világítanak, óvatosan visszahajtom a berúgókart és rárúgok. Az a mocsok meg vissza. Sajog a lábam, de újból neki állok. Harmadik rúgásra indult be. Gyönyörű alapjárat gázadásra jól reagál. Kész. Másnap megyek motorozni -kitágult a világ, lötyögök benne- nem kell az aksit figyelni addig megyek amíg akarok. Mire hazaértem 130 km-rel többet mutat a számláló. Menetteljesítmény: minden fordulatszám tartományban erőből húz a gép, 1000-es fordulat környékén az alapjárat, tökéletes. A kormánycsapágyat is meglazítottam egy picit, így már az is tökéletes. A gumik csodálatosan tapadnak, lehet döntögetni, a hátsóféken állítanom kellett mert nem tudtam blokkolni (míg a Mitas-sal simán). Minden összeállt a sárkányon, ma elmentem a feleségemmel motorozni és a nagy szél ellenére jó nagyot kerültünk. Még „jónapot kívánok, közúti ellenőrzés” is volt. Ha-ha minden rendben van, a rendőr is mondta szépen egyben van a masina. Köszi mehetünk haza.

Erősen bízom benne, hogy most már csak tankolnom és hajtanom kell a motort. Ugyan még mindig vannak hiányaim de ezek már csak olyan apróságok amik nem befolyásolják a motorozást. Középsztender visszacsapódást gátló gumi, oldaldekni lefogató csavar (eredeti), gyári főfúvóka (sokat fogyaszt), eredeti oldaltámasz...... "

(a korábban felrakott Laci féle Jawa albumba, kerültek fel új képek)

 

3 komment

Címkék: jawa gyújtás


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr424349848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiger1342 2012.03.30. 13:28:01

Ó, mily' csodálatos, Ó mily' nagyszerű!
Örülök, hogy hozzájárulhattam a sikerhez! :D
Széles Utat!
Üdv!
tiger1342

Zsolti51b 2012.11.13. 08:46:48

Sziasztok! Tudnátok segíteni vape gyújtással kapcsolatban?

Zoli1961 · http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn 2013.06.04. 17:18:58

Sziasztok! Nekem 1981 es ZR 500 asom van már nagyon sokk mindent felújítottam rajta de nekem is karbi gondjaim vannak.Nem e tudja valaki hol tudnák bele venni fő fúvókákat,tűszelepet,és a kormányon lévő főfék munkahenger Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
süti beállítások módosítása