Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2009.06.28. 21:38 petersen

Csillogás, ezeröté'

Szombaton, kisfiam két napra lelépett. Elment a nagyszüleihez, becsomagoltuk neki a fél lakást, meg persze a lábhajtásos motorját, a nélkül 3 éves gyerek nem is létezhet. Így adódott, hogy hirtelen sok szabadidőm lett, ami a lakásban elmaradt „férfimunkák” elvégzésére, és a motor szerelésére ment el. No de ne szaladjunk annyira előre, inkább vissza és idézzük fel a kontraszt kedvéért ezeket, a képeket.
Hónapok óta építgetem a motor, és ma végre ismét látványos szakaszához értem az építésnek. Visszakaptam ugyanis a nikkelezésre leadott alkatrészeket. Szépen, csillogóan, hiánytalanul.
 
Utána kellett menni, noszogatni az embert, de megérte. Ha tudom, hogy egy-két telefonhívás hatására így felgyorsul a folyamat, akkor jóval előbb intézkedem. És mindezt alig 5 liter benzin áráért. Háromszoros hurrá…
Ez a sok kis vacak azért volt annyira fontos, mert nélkülük nem tudtam beszerelni a blokkot, a hátsó villát, a fékeket, az első villát, stb. Ma az első villát kivéve mindent összeraktam, az már a jövő hétre marad. Az eredmény szerintem így is elég látványos.
 
A porlasztóhoz szabtam tömítéseket, ez is mehet majd a helyére. Viszont – a korábban említett mesebeli sárkány effektust idézve – előjött egy újabb probléma. A váz a beszerelt blokkal együtt már vagy fél mázsa, vagyis elég problémás a mozgatása. Amennyiben Uri Gellernek nem sikerül levitációra késztetnie a motort, marad két megoldás. Vagy készítek egy szerelőállványt kerekekkel, vagy pedig a motornak szerzek kerekeket. Talán az utóbbira szavaznék, bár ez így elsőre nem is olyan egyszerű.
A kerékagyak és a fékfedelek tulajdon képen készen vannak, csapágy és egy-két csavar hiányzik csak.
 
Viszont nincs se küllő, se ráf. Kicsit utána jártam (klikkeltem), de a netet böngészve sincs sok választási lehetőségem. A küllők darabja újonnan 100 Ft körül mozog, kell belőlük 72 darab. Ráfot – felnit – még nehezebb fellelni. Az enyémhez hasonló állapotú kerék persze rengeteg van, újat találni viszont lehetetlenség. Maradnak a felújított, újrakrómozott példányok. Ezek darabja 6000-10000 Ft. Vagyis kerekenként már 10000-14000 forintnál járunk, plusz a gumik. Nem egyszerű.
Egy valamit azért még megpróbálok. A jövő héten lesz egy túra, a virágos Csemőben, ahol a Jawa múzeum is van. A túra napján falunap is lesz, egész napos mulatozással. Kétszer már voltam ezen a falunapon, aki teheti, ne hagyja ki és menjen el! Minden ház virágokkal díszítve, rend és tisztaság mindenhol, kedves emberek, vidám hangulat, kirakodó vásár, főzőverseny este pedig tűzijáték.
A falunaphoz tartozik, hogy ilyenkor a helyi motoros klub tagjai is felvonulnak, vagy szép sorokba szedve leparkolnak a templom melletti téren, és kedélyesen elbeszélgetnek bárkivel, aki arra téved. Idén - a túra, és a jól megérdemelt babgulyás után - én leszek a bárki, és kérek tanácsokat, ötleteket.

   Biztos akadt közöttük egy Jawa fetisiszta, aki tud segíteni. Ha meg nem, marad a kerekes szerelőállvány. 

3 komment

Címkék: jawa króm


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr651214320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katarak 2009.07.06. 13:38:42

Próbáld meg a Fehér Hollót. Szerintem beszerzik. Az ára viszont biztos több mint 10 000.

baowah · http://baowah.blog.hu 2009.07.11. 18:28:39

ma en is a Jawamat bűvöltem. jó is ez.

janiklaci 2009.08.04. 20:45:23

Szia!
A kezdetektől követem a motorod szépülését épülését! Most én is belefogtam mert meghalt az enyém! :-(
Főtengely! Gondoltam követem a te példád és nem adom alább. Viszont a nikkelezésre 40000ft-ot akarnak kérni!!!! Tudsz nekem segíteni reális áron dolgozó szakival?
Köszi
janik laci
janik.laszlo@gmail.com
süti beállítások módosítása