Petersen's bikes

Jawatól a Romsonig

Címkék

Bessy (4) börze (6) burgman (4) cb500 (1) csomagtartó (1) fényezés (12) gumiabroncs (1) gyújtás (3) jawa (50) katana (1) kawasaki (13) kerék (6) kipufogó (5) króm (1) matchbox (2) matrica (2) miskolc (2) motorblokk (10) mz (1) olaj (2) romet (17) sr125 (1) tank (1) történelem (1) ülés (2) váz (22) vezeték (4) video (5) yamaha (1) Címkefelhő

2017.08.10. 18:22 petersen

Nyár van

Augusztus általában uborka szezon, sok minden nem történik a nagyvilágban. A Föld forgása is érezhetően lassul és a 40 fokos hőség elől nem szívesen menekülök a 33 fokos garázsba, őszintén szólva. Kevésbé meleg ugyan, cserébe viszont áll bent a levegő. Aggodalomra persze nincs ok, ura vagyok a pániknak, vagyis a börze az nem maradt el.

Sajnálatos, hogy amióta a "madarasteszkó" betette a lábát Szolnokra, megszűnt az itteni börze. Aki csak egyszer is volt itt az tudja, az ország egyik legrégibb és legnagyobb börzéje szűnt meg egycsapásra, az okokat most hagyjuk, Főrendező Zoli azóta Szovjet autó találkozókba folytja bánatát. Így hát kénytelen vagyok máshová elzarándokolni, ha alkatrészre van szükségem, vagy ha csak bámészkodni szeretnék egy kicsit. Kecskeméten és Tiszakécskén rendszeresen van kirakodás, nagy vágyam, hogy jövőre - esetleg idén őszre - már Romson lábon menjek turkálni. Kécskén, már a bejáratnál akadt bőven látnivaló:

img_20170806_083324.jpg

OT -s Trabant ellenfényben. 2017, ismeretlen művész alkotása

Nagyapáméknak volt ilyen, pontosabban egy fehér limuzin. Első és egyetlen autójuk volt. A családi legenda szerint miután hazavitték a Merkur telepről, nagyapámnak első dolga volt szétszedni, hogy lássa, hogyan működik. Vész esetén nem árt, ha tudja az ember hová kell nyúlni. Világ életében ő szerelte, javította, ápolta. Gyerekként vidáman ugrottam be a hátsó ülésre, imádtam ezt a vidám kis autót. Beszélgetni nem volt szabad menet közben és a mai napig fülemben van nagymamám hangja, aki mint humanoid GPS adta az utasításokat egy-egy kereszteződésben: jobbról jó.

A börze jó volt, nem volt nagy sokaság, de fogás az akadt (külön öröm, hogy utána fürödtünk a Tiszában). Nézelődtem neten alkatrész után, és vagy eredeti van, vagy pedig a távol keleti utángyártott. Plusz postaköltség, így a börzés árak barátságosabbak, ráadásul mindent a a kéznek és az alku örök gyönyöre ugye... Hazáig kísért egy hajlított berugókar, kicsit gyapált de még jó fogazással, egy alig viseltes váltókar társaságában. Lett benzincsap, ami a tank megépítéséhez fontos lesz:

img_20170810_170204.jpg

Itt már elpucolva, még lógó orral

img_20170810_170151.jpg

A párja az indulási oldalon, egy szép tanksapka

A mágneses tálca nagy királyság, magam sem értem, hogyan voltam meg eddig nélküle. Ha nem akarom, hogy valami elkeveredjen, itt tuti megtalálom, már ha az acél. A képen fentről lefelé várja további sorsát az első fék rögzítő, a benzincsap csatlakozása, a tanksapka nyílás és a tanksapka.

A műsorújság szerint a következő epizódok: A tank születése, Fémes izzás (18+) és a Tankológia második fejezete. A műsorváltozás jogát fenntartom. Addig is olvassanak további izgalmas autós és motoros híreket, teszteket és érdekességeket az alapjárat honlapján.

További kellemes nyarat, vezessenek óvatosan!

Szólj hozzá!

Címkék: romet börze


A bejegyzés trackback címe:

https://caferacer.blog.hu/api/trackback/id/tr1912733500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása